Verbeter je zelfbeeld

Krijg meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld

Heb je ook last van (terugkerende) onzekerheid, minderwaardigheid, negatief denken of weinig zelfvertrouwen? Word je er angstig, somber of neerslachtig van? Dan is de cursus Verbeter je zelfbeeld echt iets voor jou!

Er zijn altijd wel momenten waarop je aan jezelf gaat twijfelen of wel eens op een negatieve manier over jezelf denkt. Zo kun je bijvoorbeeld op een dag waarop veel dingen tegen zitten denken: ”Ik kan ook niets”. Meestal zaken deze gedachtes weer weg omdat er nieuwe positieve ervaringen tegenover staan.

Maar wat als je deze negatieve gedachten heel vaak hebt? Als het niet weg zakt? Of als het steeds weer en op verschillende momenten hardnekkig terugkomt? Dat complimenten niet aankomen?
We spreken dan van een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld kun je op diverse manier ontwikkelen. Centraal staat steeds dat je negatief denkt over je zelf of jezelf minder waard vindt dan anderen. Dit kan dan weer tot een vermindering van het zelfvertrouwen leiden, angstklachten in omgang met anderen, verlegenheid of somberheid. Een negatief zelfbeeld leidt er ook vaak toe dat je bepaalde dingen niet doet, die je misschien wel graag zou willen. Het staat je in de weg.

Omdat we veel mensen zien worstelen met een negatief zelfbeeld, bieden we vanuit onze praktijk de training; “Verbeter je negatieve zelfbeeld” aan. In deze training werken we volgende de methode van Competitive Memory Training (COMET).

Wat mensen vaak zeggen over hun negatieve zelfbeeld is dat ze ergens wel weten dat het niet klopt wat ze denken (dat ze te negatief denken) maar dat het niet zo voelt. Dat is precies waar de training zich op richt. Door gebruik te maken van alledaagse voorbeelden werken we aan het weer zien en voelen van reële positieve kanten en eigenschappen van jezelf. In de training krijg je praktische handvatten om je positieve kanten meer aandacht te geven. En zo kun je een reëler en positiever beeld van jezelf krijgen.

De training duurt 8 sessies van anderhalf uur per sessie. In deze sessies leer je de methodiek van COMET kennen en er mee oefenen. Tijdens de sessies geven we informatie en bespreken we diverse oefeningen. Buiten de sessies doe je oefeningen om zoveel mogelijk profijt te hebben van de training. De kosten van de training bedragen 395,- euro. Er zijn verzekeraars die een dergelijke training vergoeden. Indien je de training wil volgen, raden we aan het zelf na te vragen bij je ziektekostenverzekeraar. De training wordt gegeven door twee therapeuten en is inclusief het werkboek “Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen” van Kees Korrelboom. Dit vormt de leidraad van de groep sessies. De training vindt plaats op onze locatie Markt 20C in Wageningen.

 

Schrijf u hier voor Verbeter je zelfbeeld 

Wat cliënten zeggen